Vatikan Entrikaları...

Gönderen CineMarine on 16:31



Geçen gün tekrar izledim Melekler ve Şetanlar’ı. Mayıs ayından beri kaçıncı defa izledim hatırlayamıyorum bile. .. Ama filmi her izlediğinizde, farklı bir detay keşfediyor ve farklı bir bilgi öğreniyorsunuz.
Filmin çıkış noktası oldukça basit aslında. 4 kardinal(Bunların sonradan preferiti olduğunu öğreniyoruz.) ve CERN Labaratuvarlarından karşıt madde adındaki kullanım alanına göre değişen bir enerji kütlesi kaçırılmış. Bunları kaçıranın sonradan gizli bir tarikat olan ve zamanında Vatikan’ı çok uğraştırmış İlluminati olduğunu öğreniyoruz.

Aslında roman, filme uyarlanmaya pek müsait değil. Kitap sırasında hızla sayfa çevirmemizi sağlayan bilgiler ve olaylar, filmde çok sıkıcı olabiliyor.(bknz.Da Vinci şifresi)Ancak Ron Howard, filme heyecan katmak adına, konuşma sekanslarını oyuncuların koşuşturdukları sırada çekmiş ki iyi ki de öyle yapmış!
Filmde birçok bilimsel terim,ayinler ve olaylar geçiyor. Eğer tarih hakkında biraz bilginiz varsa, filmden çok keyif alırsınız.Filmi izledikten sonra ‘’adamlar yapmış, ulan helal olsun.’’ diyeceksiniz. Müzikleri ise bir şahane.Hans Zimmer yine iyi iş çıkarmış. Görsel efektleri ve set tasarımı ise bir ayrı şahane. Filme notum 10 üzerinden 9.