Hep Aynı!

Gönderen CineMarine on 16:26

Cem Yılmaz’ın son filmi Yahşi Batı vizyonda! Bu filminde milyonlarca izleneceği ve yapımcılarının yüzünü güldüreceği belli. Peki ya izleyiciyi güldürecek mi, işte orası meçhul.



Cem Yılmaz’ın Vizontele’deki karakterinden esinlenerek yeni filmi GORA’da oluşturduğu Arif karakteri, Hokkabaz haricinde diğer filmlerinde kendini hep gösterdi. GORA’da Arif uzaya gidiyordu ve uzaydaki sisteme baş kaldırıyordu. Devam filmi AROG’daysa Arif bu sefer geçmişteydi ve tarihin daha hızlı gelişmesi için uğraşıyor, kötü adam Kaaya ve onun kurduğu mini imparatorluğa baş kaldırıyor, tarihi değiştirmeye çalışıyordu. Yeni filmi Yahşi Batı’daysa, Cem Yılmaz bu sefer bir Teşkilat-ı Mahsusa askeri. Padişahın emriyle, Amerika’ya iyi niyet göstergesi olarak çok kıymetli bir elması götüren diplomatı canlandıran Yılmaz’ın, Arif’ten farklı bir karakter çizmediği çok belli. Olayların gelişmesine bir göz atalım:



Aziz Bey ve Lemi Bey’in Amerika yollarında gittiği at arabası, her western filminde olduğu gibi bu filmde de soyulur ve bunlar yakın bir vahşi batı kasabasına sığınırlar. Geçinmek için kendilerini soyguncu yapıp birbirlerini yakalatan ikili, böyle geçinilmeyeceğini anlayınca kasaba’da ticarete soyulur. Ardından köye kolayı getirir, Türk Sporu olan güreş müsabakaları düzenler, türlü türlü sirkler düzenleyerek para kazanmaya çalışır. Ardından kasaba değişerek gelişmeye başlar.



Cem Yılmaz’ın Arif’ten fiziken kurtulmasına rağmen, zihnen kurtulamadığı çok belli. Ses tonu bile aynı olan Cem Yılmaz, GORA ve AROG’da olduğu gibi, bu filmde de evinden uzakta bir yere geliyor ve orada bir şeyleri değiştirmeye çalışıyor. Cem Yılmaz’ın diğer filmlerinden çok farklı olan ve tamamen özgün bir film olan Hokkabaz’ınsa bende yeri ayrı…