Avatar'dan önce -!- Avatar'dan Sonra(?)

Gönderen CineMarine on 16:05



James Cameron'un filmleri başyapıt olmayabilir, ancak onun böyle bir derdi de yok. Onun amacı sinema'ya yeni teknikler kazandırmak.Bunu da güzel filmler çekerek yapmayı deniyor ve filmlerinin güzel olduğu malum. James Cameron'un aklından geçenleri çok iyi anlayabiliyorum aslında. Büyük bir bütçeyle güzel bir film çekti ve bunun ile sinema sektörünü değiştirmeye çalıştı. Ancak o filme bu şekilde bakarken, filmin izlenme oranını hiç düşünmüyordu. ''Önce güzel bir film çekelim, seyirciler sonra gelir.'' mantığıyla hareket ettiği için elimizde iki ay öncesine kadar doğru düzgün görsel belge ve fragman yoktu. Ancak yapımcıların ısrarlarına dayanamamış olacak ki, iki ayda film hakkında birçok görsel, fragman ve poster paylaşıldı ve filmin vizyona iki hafta kala, televizyonlarda 30 saniyelik fragmanları gösterilmeye başladı. İki aydaki büyük gelişme.



Herkes James Cameron'un bu film ile sinema'da büyük bir değişiklik yapacağını söylüyor ancak ben buna katılmıyorum. Evet, yalnızca bu filmi çekmek için Performans Yakalama tekniği çok geliştilirdi filan ama, fragmanlardan ve posterden gördüğüm kadarıyla, George Lucas'ın 2005'te vizyona giren Star Wars Bölüm 3:Sith'in intikamı'ndan görsel olarak arada pek fark yok gibi. Aradaki tek fark, Avatar'ın 3 boyutlu olması.

Film vizyona girdiğinde koşa koşa filme gideceğim ve beğeneceğimden de eminim ancak, bu kadar da çok beklenti içinde olmamalıyız sanırım...