Tarantino...

Gönderen CineMarine on 16:22



En sevdiğim yönetmenlerin başında gelir Tarantino... Rezervuar Köpekleri, Ucuz Roman ile gönlümde özel bir yer edinmiş yönetmen, son filmi Soysuzlar Çetesi'yle gönlümde taht kurdu.
Yazdığı senaryoların mükemmelliği, filmlerinin kurgusu falan hep ayrı bir şeyler var bu yönetmende. Her filmiyle tam bir sinema aşığı olduğunu vurguluyor adeta. Soysuzlar Çetesi gibi referans filmleri çekerek kanıtlıyor bunu.
İlk filmiyle Cannes'da yakaladığı başarı, onu uluslararası bir alana taşıdı. Ancak her ne kadar bir filmin yönetmeni olarak anılmak istemese de, Ucuz Roman'ın yönetmeni lafı üzerine yapıştı hep. Her filminde bunu kırmaya çalışmasına rağmen, hep Ucuz Roman ile karşılaştırıldı. Ve hep Ucuz Roman daha iyi görüldü.
Bana sorarsanız, Soysuzlar Çetesi Tarantino sinemasının doruğa ulaştığı filmdir. İzlediğimde koltuğuma yapıştığım nadir filmlerdendir. Oyunculaklar da şahane. Brad Pitt'in aksanlı konuşması, Christopher Waltz'ın mükemmel oyunculuğu ile yan rollerin mükemmelliği, filmin seyir zevkini katlanarak artırıyor. Tarantino'nun başarısını da tabii.
Bir filmi izlemek için, Tarantino sözünün geçmesi yeterlidir benim için. Eli Roth filmlerini izlememe de hep o isim sebep olmuştur zaten. Kendisi Efsane yönetmendir, adını altın harflerle sinema tarihine yazdırmış ve sinemada birçok şeyi değiştirmiştir. Tarantino'nun iyi yapımlarını izlemek dileğiyle!

1 yorum:

Comment by Ozan on 26 Ocak 2010 15:57

En sevdiğim yönetmenlerden. Kil Bill ise en sevdiğim filmi. Psikopatlığın sınırlarını zorlayan adam Tarantino...