Dabbe hakkında...

Gönderen CineMarine on 16:15

İlk dabbe filmi 2006 yılında vizyona girdiğinde, yer yerinden oynamıştı. Filmi çok beğenip korkanlar olduğu kadar, hiç beğenmeyip ''kahkahalarla güldük.'' diyenler de olmuştu. Öyle ya da böyle, dabbe sinemamız için çok önemli bir film, bu kesin.



Peki bu filmi sinemamız için bu kadar önemli yapan ne? İlk seri korku filmi olması mı? Bu da önemli bir adım ancak başlı başına bir sebep değil. Dabbe'yi bu kadar önemli yapan, sinemamızda daha önce kullanılmamış teknikleri sinemamıza kazandırmış olmasında yatıyor. Mesela dabbe'nin birinci filminde, sinemamızda daha önce kullanılmamış bir makyaj tekniği kullanılmıştı. Aynı zamanda sinemamız için ''rekor'' bir sayıda makyaj, kostüm ve imajmaker çalışmıştı. Dabbe 2'de ise, Dünya sinemasında bulunmayan bir teknikle duyma sınırının altındaki sesler kullanıldı.



Yeni filmdeki Boğaz Köprüsünün yıkılması, Yanan Cami gibi efektler ise sinemamızda daha önce hiç kullanılmamıştı. Bunları bir korku filminin kullanması bile takdire şayen.
Dabbe, sinemamıza bu kadar yenilik kazandırdığı için akıllarda kalmıyor, korkutmayı ya da biraz düşündürmeyi sağladığı için hafızalardan silinmiyor. Bunda da efektleri göz boyamak için değil, gerekli görünen yerlerde kullanmasının payı büyük.

İşin özü, gidin ve Dabbe'yi sinemada kendi gözlerinizle izleyin. Sizi korkutmayı ya da düşündürmeyi sağlayacağından eminim. Türk sinemasında daha önce görmediğiniz gelişmeler için bile görülmeye değer...