Robin Hood(2010)

Gönderen CineMarine on 04:39



Sinemada izlenilecekler listeme eklediğim film ''Robin Hood'', 14 Mayıs 2010'da vizyonda! Çocukken ne okurdum bunun kitaplarını be! Küçük boy, büyük boy dinlemez, birçok versiyonunu okumuştum. Her okuduğumda, ''ulan bu kitabında filmi harbiden güzel olur.'' diye düşünmeden edemezdim. 300 spartalı gibi vahşi bir filmin hayalini kurardım hep. Kolların, bacakların, kemiklerin havada uçuştuğu.

Efendim, filmin yönetmeni Gladiator'den tanıdığımız Ridley Scott. Bunun dışında Blade Runner, Hannibal, Kara Şahin Düştü, Cennetin Krallığı, Amerikan Gangsteri, Yalanlar Üstüne gibi çok kaliteli filmlerin de yönetmenidir kendisi. Oyuncu olarak da yanına Gladyatör'de Gladyatör'ü canlandıran Russel Crowe'u almış. Esas Kız olarak da oscar ödüllü ve birçok kaliteli filmde güzel rol kesmiş Cate Blanchett'i almış. Kendisini en son Benjamin Button'da Daisy rolüyle izlemiştik. Yan rollerde ise irili ufaklı rollerle William Hurt, Mark Strong, Oscar Isaac, Scott Grimes, Alan Doyle, Danny Huston ve Max Von Sydow var.



Filmin konusu şöyle:

13. yüzyıl İngiltere’sinde Robin Hood ve arkadaşları, yaşadıkları köydeki yozlaşmanın karşısına dikilmiş, krala karşı isyana kalkışarak güçler dengesini sonsuza kadar değiştirmişlerdi. Kimilerince hırsız, kimilerince kahraman olarak nitelenen bu mütevazi adam, kendi halkının özgürlük sembolü oldu. Kral Richard’ın ordusunda Fransızlara karşı hizmet verirken sadece kendi çıkarlarını düşünen Robin, Nottingham’a gittiğinde despot ruhlu şerifin baskısı ve ağır vergilerle inim inim inleyen bir kasabayla karşılaşır. Orada Lady Marion adlı dul bir kadına aşık olur. Ancak Lady Marion’ın, ormanlardan gelen bu adamın hareketleri ve kimliğiyle ilgili bazı kuşkuları vardır. Sevdiği kadının kalbini kazanmak ve kasabayı kurtarmak isteyen Robin, kendi yaşam tarzına uygun insanlardan bir çete kurar. Şerifin adaletsizliğini yok etmek için üst sınıftan işbirlikçileri teker teker avlamaya başlarlar. Robin ve adamları, hayatlarının en büyük macerasına yelken açarlar. Bu sıradışı kahramanlar ve müttefikleri, ülkeyi kanlı bir iç savaşın içine düşmekten kurtarıp İngiltere’ye bir kez daha zaferle döneceklerdir.