Ejder Kapanı-Birkaç izlenim-

Gönderen CineMarine on 04:39

Türk sinemasına yeni bir soluk getireceğine, yapımcıların farklı tarzda filmler çekmeye başlamasına zemin hazırlayacağına inandığım Ejder Kapanı bu hafta Cuma günü vizyona giriyor.

Film hakkında kritiğimi filmi izledikten sonra yapacağım ama; film hakkında olumlu ya da olumsuz bazı görüşlerimi belirteceğim.


1-Türk sinemasında daha önce birkaç aksiyon denemesi görmüştük; ancak bunların çekim kalitesi, çatışma sahneleri vs. hep hüsrana uğratmıştı beni. Gişede de beklediğini bulamamışlardı zaten(bknz. Miras, Beyzanın Kadınları). Ama bu filmden umutluyum. Fragmanlarından buram buram kalite kokan bu filmde, bir Fransız Ekip, filmin aksiyon sahnelerini çekmiş ki bu arkadaşlar aynı zamanda Luc Besson'un ekibi.

2-Filmde, Berrak Tüzünataç ile Kenan İmirzalıoğlu'nun sevişme sahnesi var. Tüm filmde sanırım beni rahatsız edecek sahne bu olacak. Tamamiyle gereksiz olan ve gişe için yapılmış bu sahne yüzünden, filme küçük kuzenimle gitmekten vazgeçtim.

3-Görsel efektleri ve çekim kalitesi de oldukça kaliteli gibi duruyor. Son zamanlarda Türk sineması bu açıdan büyük gelişme kaydetti. Nefes gibi, Yahşi Batı gibi filmlerden sonra, bu filminde görsel efektleri oldukça kaliteli.

4-Sanırım gişede çok yüksek bir meblağ getiremeyecek. Tahminimce 1 milyon seyirci barajını aşacaktır ancak bu tarz bir filmin tekrar çekilmesini sağlayacak kadar gelir sağlayamayacaktır kuşkusuz. Bunu da engelleyen film, aynı gün vizyona giren, üzerinde hiç emek olmadığı çok belli olan ve ayrıca ''küfürle güldürmeye çalışan'' Kutsal Damacana 2:İtmen olacaktır. İlk filmi çıktığında Kabadayı ile birlikte girmiş ve Kabadayı gişede onu ezmişti. Umarım beklenenlerin aksine bu film gişede Kutsal Damacana'yı geçebilir ancak çok umutlu değilim.

Şu ana kadar yayınlanmış birkaç fragmanına bakarak söyleyebilirim ki, Türk Sinemasının Hollywoodvari çektiği çok az sayıdaki filmden biridir ve oldukça emek harcandığı belli olmaktadır. Kutsal Damacana'yı sinemada izlemek ile evde izlemek arasında pek fark yokken, bu film kesinlikle sinemada izlenmelidir. Bu hafta sinemaya gitmeyi düşünüyorsanız ve Avatar'a gittiyseniz, tercihinizi bu filmden yana kullanın.