Dinazorlar Geliyor!

Gönderen CineMarine on 16:39



Kim ne derse desin, yılın en iyi animasyonu Buz Devri 3. Hatta yılın en iyi 5 filminden biri.

Seriye ikinci filmde katılan Ellie ve Eddie-Crach ikilisi filmin kalitesini ve çıtayı düşürmüştü. Ancak yeni filmin en iyi esprilerini yapanlarda yine bu karakterler.

İkinci filmde sevgili olan Manny ve Ellie bu filmde çocuk bekliyor! Manny'nin çocuk doğumuyla ilgili endişe duyduğu sahneler ise, görülmeye değer.


Filmin en büyük sürpriziyse, hayatını dinazorların arasında geçiren şahsına münhasır gelincik avcısı Buck. Filmin en garip ve eğlenceli karakteri olan Buck, hiç beklemediğiniz bir anda bile sie kahkahalar attıracak kadar iyi düşünülmüş ve yazılmış. Türkçe seslendirmesi de ayrı bir harika. Altan Erkekli gerçekten iyi iş çıkartmış.

Serinin maskotu olan Scrat ise, bu filmde aşka tutuluyor.Yemeye bir türlü kıyamadığı meşe palamudunun peşinde hayatının aşkı ''scrattie'''yi görüp görüp tutulan Scrat, hayatının seçimini yapmak zorunda kalıyor. Ya tutkunu olduğu meşe palamudunu seçecek, ya da meşe palamudundan vazgeçip hayatının aşkı Scrattie'yle evlenecektir. Başta Scrattie'yi seçse de, sonradan meşe palamudunun arzusu daha ağır basıyor ve tekrar ona dönüyor.

Sid ve Diego ise yalnızlıktan kurtulmanın yollarını arıyor. Diego vaktini geçirmek için ava çıkarken artık ne kadar yaşlandığını ve gruba ait olmadığını düşünüyor. Sid ise bir aile kurmanın yollarını arıyor. Yolda efil efil dolaşırken, kırılan buzdan aşağı yuvarlanıyor ve 3 tane dinazor yumurtası buluyor. Aile kurmak için onları köye getirmesiyle işler bir anda karışıyor. Yumurtaların sahibi dinazor köyü basıp, yumurtadan yeni çıkmış olan bebe dinoları ve Sid'i kaçırıyor. Kahramanlarımızda Sid'i kurtarmak için oldukça zorlu bir yolculuğa çıkıyorlar.

Lafı çok uzatmışız. Neyse, film çok güzel. Filmi çocuklar kadar yetişkinler de beğenecektir. Oturup ailecek izleyeceğiniz bir film istiyorsanız, Buz Devri ideal bir film. Zaten DVD'si de şu anda piyasada, rahatlıkla bulabilirsiniz.

Not:Filmin seslendirme ekibi müthiş iş çıkarmış. Filmi kesinlikle Türkçe izleyin.