Neşeli Hayat...

Gönderen CineMarine on 16:23

Bu film hakkında yazı yazmayı hiç düşünmüyordum. Çünkü film hakkında yapılan ağır eleştirilere tahamülüm kalmamıştı. Eğer yazı yazarsam, çok kötü şeyler söylemekten korkuyordum. Ama sonunda dayanamadım ve bu film hakkında yazmaya karar verdim.



Yeni yıla girmemize 1 ay kalmışken vizyona giren bu ülkemizin ilk noel baba filminin ne kadar güzel olduğunu anlatmaya kelimeler yetmez. Peki neden bu kadar güzel? Film bir komedi filmi değil. Dram filmi asla değil. Aslında hayatın ne kadar mutlulukla ve acıyla iç içe olduğunu anlatan bir film. Her günü İstinye'de geçen, ancak işe geç kalmamak için otobüs'e yetişmeye çalışan birisi Rıza. Kurduğu lokanta iş yapmamış, karısının altınlarını bozdurup büyük umutla Neşeli Hayat ürünleri alan ancak bu ürünlerde elde kalınca, bir de işe ortak girdiği arkadaşlarıyla mahkemelik olan birisi. Ancak buna rağmen hayattan umudunu kesmemiş birisi aynı zamanda.



Bu filme giderken Vizontele gibi politik, Organize İşler gibi komik bir film beklemeyin sakın. Yoksa filmden umduğunuzu bulamadan çıkarsınız.Bu çok daha naif ve çok daha basit bir film.Ancak buradaki basitten kastımız basite kaçılmış olması değil, basit bir anlatımın tercih edilmiş olması.
Filmden espri yerine küçük gülücükler elde ediyorsunuz. Zaman zaman sizin sırıtmanızı sağlayan, kafanızı dinlendiren, hoş, şiirsel bir anlatıma sahip. Filmi izledikten sonra kafanız rahatlamış ve gördüğünüz tüm reklam ''godiklerine''(Yılmaz Erdoğan'ın bulduğu bir terim.) daha farklı bakmaya başlayacaksınız.
Benim diyeceğim odur ki, gidin ve yılbaşına sadece 3 gün kalmışken bu filmi izleyin ve kötü yorumlara kafanızı takmayın. O yorumlardan bazıları entellektüel gibi görünmek, bazıları muhalefet olmak ve bazıları da neye gittiği hakkında fikri olmadan sinemaya girildiği için yazılmış yorumlar çünkü.
''Hepi Kırismıs Türkiye, Hepi Kırismıs Rıza Abi.''